English version here!
English
Egyszerű megj.
aura gnes zerzői ldala
Köszöntés
Magamról
Bori világa
Karakterek
Vélemények
Sajtó
Könyvek
Extrák
Fan Art
KapcsolatRegények
Túlontúl
A Túlontúl a Boriverzumtól független, önálló kötet, melyben nem a vámpírok sorsa kapcsolódik össze az emberekével, hanem egész Tündérország léte függ az embervilágtól. Igazi tündérmesét szerettem volna írni, amelyben Csallóköztől egészen Erdélyig ér a mágikus Magyarország, vagyis Tündérföld, és ahol a mi ismert világunk képes megtörni az Ördög átkát, és egybefűzni az elszakadt tündérvilág darabjait. Van benne dráma, humor, némi szerelmi tipródás, tündérek, manók, cserélt gyermekek, valamint egy varázslatos utazókönyv – s ezek mind-mind egy mágikus világ újjáélesztését célozzák, még ha nem is mindig tudnak róla.

Vámpírok múzsája
A Vámpírok múzsája a Borbíró Borbála-sorozat első kötete, melyben a hirtelen állás nélkül maradt magyar vámpírológus Bori azon kapja magát, hogy egy öltönyös-csizmás, az udvariasságot még hírből sem ismerő férfi beszervezi őt a Magyar Titkosszolgálathoz, és kénytelen beépülni az úgynevezett IQ vámpírokhoz, akik immár nélkülözhetetlenek a hatékony kormányzati munkához, viszont érthetetlen módon egy ideje elhanyagolják feladataik ellátását. Ebben a kötetben már megismerkedhetsz a háttérvilág fontosabb alkotóelemeivel: megtudhatod, mi a különbség egy IQ vámpír és egy ÖQ vámpír között, mit csinál egy vámpírmúzsa, hogyan működik a Magyar Titkosszolgálat Természetfeletti Ügyosztálya, és hogy van, aki körül nem csupán azért nagyobb a légmozgás, mert a meteorológia szolgálat szeles időt jelzett...

Átkozott balszerencse
Az Átkozott balszerencse egyfajta levezetése az első kötet eseménysorozatának, és egyben felvezetés a harmadik kötethez: megtudhatjuk belőle, hogyan tudja egyetlen múzsa csókja felborítani a mindennapok megszokott menetét. Bori kénytelen közelebbről is megismerkedni Fehérhollóval és néhány vérmedvéjével, valamint a Hajós dinasztia több generációjával. Átokkal sújtva is próbál helyt állni a legvadabb körülmények között, de sajnos szembe kell néznie a tényekkel: ebből a slamasztikából nehezebb kimásznia, mint egy vámpírcsapdából, s ha sikerül is, közben jó magyar szokásként megbűnhődi nemcsak a múltat, de a jövendőt is.

Lidércnyomás
A Lidércnyomás igyekszik meglepetésekkel szolgálni: gondoltam egy nagyot, és karaktereimet átrepítettem az Óperencián, hadd lássuk, mit tudnak a magyar karakterek amerikai környezetben – és mit tud egy „vámpíros regény” akkor, amikor a karakterek jó része vérszívás helyett alakváltással borzolja a kedélyeket. Budapest helyett ezúttal az amerikai vadonban található Bowman-rezidencia a helyszín. További újdonságok: egy alakváltó-szépségverseny, rémálmok tömkelege, és persze nem hiányozhat a rézfaszú bagoly sem... Csoda-e, ha a melldöngető Attila ágydöngetővé változik, Bori legnagyobb problémája pedig korántsem az, hogy vajon tequilával vagy whiskyvel helyettesítse a stresszoldó pálinkát?
Megjelenés 2013. november. 26.

Lángmarta örökség
A Lángmarta örökségben ismét Magyarország macskaköves utcáit róják – egész addig, míg rá nem jönnek, hogy bizony messzire kell utazniuk Bori örökségéért... Bori és Attila szembesülnek azzal, hogy a távolságot nem kilométerekben mérik a mágusok, és van olyan örökség, amelyért nem érdemes az életüket kockáztatni. Persze ember tervez, vámpír és boszorkány végez: Borit kész helyzet elé állítja a múlt és annak vámpírjai – Ágnes néniről nem is beszélve...
Megjelenés 2014. június 12.

Attila koporsója
Bár az Attila koporsója cím első pillantásra nem ezt sugallja, a Borbíró Borbála-sorozat ötödik kötete igazi karácsonyi regény – csak míg a nagyvilág Jézus születésének ünnepére készül, Borit kiborítja egy közelgő születés gondolata, ráadásul leginkább azon ügyködik, hogy táltosának ne legyen szüksége egyhamar koporsóra. Ehhez nem kell más, csupán a híres hun vezér, Attila koporsójának felkutatása, továbbá egy olyan csapat, amilyet még nem látott a világ, és olyan erő, ami esélyt ad a földkerekség egyik legvérengzőbb tündére ellen. Mindezt azonban elég nehéz összehozni, ha az ember életét még egy új főnök is pokollá teszi...
Megjelenés: 2015. december 11.Novellák
Idegenszívű
2020 a megpróbáltatások éve volt, épp csak földönkívüli invázió nem volt. Karácsonyi ajándék novellám, az „Idegenszívű”, ezt a hiányt igyekszik pótolni: igazi disztópikus karácsony, kolonizáló aliennel és mézeskalács-sütéssel. (No meg pálinkával – mert a jövőben sem lehet kibírni mindent pia nélkül.)

PDF     ePUB     MOBI
Démoni színjáték
A „Démoni színjáték” a Borbíró Borbála-sorozat előzménynovellája. Ha érdekel ez az alternatív magyar vámpírvilág, olvasd el a novellát, ismerkedj meg Borival, a vámpírológussal, és a budapesti vámpírtársadalom elitjével!

Mindenki egyért!
A „Mindenki egyért!” nem tartozik a Boriverzumhoz, ez egy posztapokaliptikus, alakváltós történet à la Gaura: western fantasy vérfarkasokkal, papokkal és dinamittal.

Emberi Szó
Az „Emberi szó” rövidke írás a cenzúra hatalmáról rendhagyó formázással és rendhagyó, vámpíros köntösbe csomagolva.

Embertelen jó – Boriverzum és más történetek
Nagy öröm számomra, hogy számos regénnyel a hátam mögött novellistaként is megmutathatom, hogyan látom a világot. A kötetben helyet kapnak mágikus lények (vámpírok, alakváltók, tündérek), fellibben a fátyol az egykori Moszkva-tér pokoli dimenziójának mélységéről, és egy rövid időre még a sci-fi (nem túl tudományos) tere felé is kalandozhatunk. Természetesen a Boriverzum külön fejezetet kapott, több olyan elbeszélést is írtam a kötetbe, amely a sorozatom világához kapcsolódik – ezzel szeretném viszonozni a rengeteg pozitív olvasói visszajelzést, amit nap mint nap kapok, és ihletté formálhatok, a vámpírok múzsája segítségével. A Bőrkabát című elbeszélés közös koprodukció rajongóimmal, mivel számos nekem küldött ötletet építettem a szövegbe. A novelláskötetet belső illusztrációk egészítik ki, Kiss Éva rajzai teszik még izgalmasabbá az olvasói élményt. Remélem, aki olvassa az elbeszélésgyűjteményt, talán benne valami embertelen jót.
Megjelenés: 2014. december 5.

Beszámolók a könyvbemutatóról
Creative Commons License