English version here!
English
Egyszerű megj.
aura gnes zerzői ldala
Köszöntés
Magamról
Bori világa
Karakterek
Vélemények
Túlontúl
Vámpírok múzsája
Átkozott balszerencse
Lidércnyomás
Lángmarta örökség
Embertelen jó
e-novellák
Sajtó
Könyvek
Extrák
Fan Art
KapcsolatVélemények, recenziók

Vámpírok Múzsája


Nem túlzás, nem ámítás: minden sorát imádtam a regénynek. A fentebb ecsetelt Vámpírcsapoló Bori-imádatomon túl a többi szereplőt is a szívembe zártam, főleg főhősünk főnökét, Attilát, riposztozásuk kiapadhatatlan röhögésforrás; de az agyas agyarosokat is megkedveltem, az egyik szereplő, aki más mitológiai vonásokkal is össze van kapcsolva, különösen tetszett, remélem, még olvashatunk róla a későbbiekben. A világábrázolásában felfedezhető Laurell K. Hamilton hatása, ez keveredik a görög és egyiptomi mitológiával, valamint a magyar elemekkel – egy mondattal elintézve ez szörnyű katyvasznak hangzik, de az írónő nagyon jó világot alkotott (az Esélyegyenlőség nevű szórakozóhely és a Hajós dinasztia egyszerűen pazar), látszik, mekkora műveltség és tájékozottság áll a regény mögött, és akkor még nem szóltam az irodalmi és történelmi elemzésekről, meg a tipikus bölcsész rivalizálásokról.(Hollóssy Amadea, 2012. június 25.)


„Az írónő újraértelmezte a vámpírvadász toposzát: Borbíró Borbála, a vámpírológus igazi egyéniség és új színfolt Buffy, Anita Blake vagy Van Helsing mellett.”

elolvas       bezár
Sás Odett (Fantazmo)
„Nem túlzás, nem ámítás: minden sorát imádtam a regénynek. A fentebb ecsetelt Vámpírcsapoló Bori-imádatomon túl a többi szereplőt is a szívembe zártam.”

elolvas       bezár
Hollóssy Amadea (ekultura)
„Üde színfolt a vámpírirodalom mostanra klisékkel terhelt palettáján, a magyar környezet és magyar szereplők pedig kifejezetten „otthonossá” teszik a történetet.”

elolvas       bezár
Mondo Magazin
„Azok a Bori-Attila párbeszédek, ahh... És végre kaptam egy igazán belevaló női főhőst!”

elolvas       bezár
Olvastad már?
„Mielőtt elfelejtem, gratulálni szeretnék az írónőnek azért, mert sikerült hangos nevetést kiváltania belőlem a regénynek, ez még Fable-nél sem fordult elő, ha jól emlékszem (kb 10 könyvet olvastam tőle).”

elolvas       bezár
A művészet nyelve
„Összességében nézve egy olyan vámpíros könyvről van szó, amitől olyan euforikus függésbe lehet kerülni, mint ahogy a vámpíroknak sikerül a múzsa csókjától... ”

elolvas       bezár
FFG Book
„Bori alakja szinte az első pillanattól kezdve szimpatikussá vált számomra: erős, önálló, nagy dumás, nem várja ölbe tett kézzel a szőke herceget, és persze mindig belekeveredik a dolgok sűrűjébe.”

elolvas       bezár
Hiranneth világa
„Határozottan jól sikerült beleilleszteni, sőt a történet alapjává tenni a magyar hozzáállást, politikai helyzetet, a magyar mentalitást és részben a magyar mondavilágot is.”

elolvas       bezár
Shanara
„Ha valaki már nagyon unja a vámpírokat, az ne is törődjön vele, vegye inkább kézbe a Vámpírok múzsáját, és garantáltan fel fog töltődni.”

elolvas       bezár
Keményfedél
„Habár egy szálon folyik a cselekmény, mégis színes, leköt a mitológia, a zombidarts, Edgar Allan Poe, és a furcsán gyanús összefüggések.”

elolvas       bezár
Titti(Olvastár)
„Nagyon jó kis könyv, nálam az év egyik legjobbja. (...) Úgy beletenyereltem egy sorozatba, mint Bori a terquilszarba, legszívesebben alighogy letettem a Vámpírok múzsáját, nekiestem volna a következő résznek.”

elolvas       bezár
Amadea Könyvszibilla
„Összességében: Imádtam! Magyar író tollából még nem született ilyen könyv ezelőtt. Már alig várom a folyatását! :o)”

elolvas       bezár
Levelibéka gondolatai
„Akinek vámpír-csömörje van, az is nyugodtan olvassa el. (...) Humoros, könnyen olvasható, izgalmas.”

elolvas       bezár
Sütis néne sütödéje
„Ami különlegessé, és nálam maximálisan kedvenc könyvvé tette, az az írónő humora volt.”

elolvas       bezár
Jeffi
„Gaura Ágnes sok olyan dolgot írt le a könyvében, amelyek a mai magyar helyzetre nagyon igazak, tán lehet nem ártana a politikusainknak is kezébe nyomni a regényt...”

elolvas       bezár
Könyvgalaxis
„Ha unod a sablonos történeteket, akkor jusson eszedbe Gaura Ágnes könyve.”

elolvas       bezár
Olvasószoba
„Itt igazi, vérbeli magyar poénokról beszélünk.”

elolvas       bezár
Hisztis Manó
„Nekem nagyon bejött a történet, a hangulata, Bori stílusa (...), egy határozott nőt kapunk, aki megtalálta a helyét a világban.”

elolvas       bezár
AncsaT
„Húgom már túl volt a könyv olvasásán és valamennyi könyvesboltban a második részt kutatta. Nem értettem miért olyan lelkes. Azóta értem.”

elolvas       bezár
Ananiila
„Nagyon érdekes, jól felépített és lebilincselő a történet, mindig tartogat valamit az olvasó számára. Az írónő stílusa meg egyszerűen rabul ejtő...”

elolvas       bezár
Solya Sorai
„A várttal szemben, minden klisétől és sablontól mentes. Új és egyedi. Nem beszélve arról, hogy megoldást adhatna a politikára.”

elolvas       bezár
Eloise (My Secret World for You)
„Alapvetően nagyon tetszett a könyvben leírt környezet: varázslények, mitológiai alakok beépülése a társadalomba, mindez Magyarországon, világelsőként nyíltan vezető pozícióba került vámpírokkal, szuper elgondolás, főleg, hogy a könyv elején kiterjesztette a szálakat nemzetközi szintre is.”

elolvas       bezár
Kicsiboszi
„Művészien meg volt itt tervezve minden, a világ pedig olyan szinten rajzolódott ki előttem, mint például a Harry Potter sorozatban a varázslóké.”

elolvas       bezár
Media-Addict
„mindenkinek rettenetesmód felvágták a nyelvét, úgyhogy amit meg egymással csinálnak, az mestermunka. Olyan viták vannak benne, hogy kezdem komolyan visszasírni a szociális életemet. Semmi erőltetettség, életszerű mértékű bazmegolás, marha jó érveléspárbajok, verbális pofonok, meg néha fizikai is, szóval normális, pörgős emberi kapcsolatok. Isteni.”

elolvas       bezár
Olvasó malacok
„Újabb fénypont, amit Gaura a YA könyvek közé hozott, és innen üzenném, hogy tessék követni másoknak is ezt a vonalat. Mi ilyen vámpírokat akarunk!”

elolvas       bezár
Könyvturi (Hard Candy)
„Összességében nem csalódtam, egy izgalmas urban fantasyt kaptam, amely nagy potenciált tartogat, úgyhogy várakozással veszem majd kézbe a következő részeket.”

elolvas       bezár
Sorköz (olvasásra kijelölt hely)
„Olyan, de olyan rég olvastam már egy igazán, harapnivalóan izgalmas és humoros vámpíros könyvet, hogy már teljesen ki voltam rá éhezve.”

elolvas       bezár
Szilvamag
Creative Commons License